KÜTÜK MASA ÜRETİMİ NASIL YAPILIR?
- Ağaç kesme aşamasından sonra fırınlayarak kurutma işlemine geçilir. Burada fırınlanma süresini doğru ayarlamak ağacın nemli kalmasını ya da fazla fırınlanarak çatlamasını önlemek açısından çok önemlidir. Çatlak görünümü kütük masanın doğal görünümünü etkilemese de kullanılışına zarar verebilir.
- Kurutulan ağaç istenilen kalınlığa göre düzlenir.
- Ardından zımparalanarak pürüzsüz bir yüzey elde edilir.
- Koruyucu tabakalar sürülür ve cilalanır.
- Kullanıcı tercihine göre boya ve vernik işlemleri yapılır.
- Kütük masa için ayak modeli seçilip montelenmesinin ardından kullanıma hazırdır.
Doğal ahşap ürünler özellikle son zamanlarda stresli şehir yaşamından bir nebze olsun kaçmak isteyen insanlar tarafından günlük yaşam alanlarında (ev mobilyası, cafe, restorant, iş yeri mobilyası) sıklıkla kullanılmaktadır. Ofis masası, yemek masası, sehpa vb. olarak kütük masa tercih edilebilir. Ceviz Masa Evde veya bulunduğu kapalı ortamda nem oranını azaltarak ısı-nem dengesini sağlar. Masif masa modelleri etkileyici görünüme sahip tasarımları ve doğallığını her daim korumasıyla mekâna istenilen etkiyi verir. Ağaç masalar bakımları ve üretimi doğru şekilde yapıldığı takdirde çok uzun bir zaman sorunsuzca kullanılabilir. İşlemeli klasik masalarda özellikle antika mobilyalarda karşımıza çıkan ürünler genelde bunlardır. Her çağa ayak uyduran ahşap dekorasyon ürünleri herkesin zevk ve tercihine göre tasarlanabilir.
Ceviz masa model üretimleri kullanıcı ihtiyaçları baz alınarak yapılmaktadır. Seçilen ağaç türü,farklı renk , desen, boyut ve ayak modelleri ile esnek tasarımlara uyum sağlar. Uygun fiyatlarda hazırlanan ahşap doğal masalar aranılan doğal yaşamı istenilen yere getir.
Üretimini yaptığımız başlıca masa türleri; Ceviz, Meşe , Kestane, Kayın, Köknar, Çam, Dişbudak, Karaağaç